Російські окупанти не можуть завдати масованого ракетного удару зі своїх кораблів, розташованих у Чорному морі, через несприятливі погодні умови. Водночас ворог припинив активне використання дронів, чекаючи на нову партію і готуючи нових операторів.

Про це в етері Апостроф TV розповіла речниця Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, пишуть Українські Новини.

Зараз окупаційне військо РФ тримає в Азовському морі один корабель, а в Чорному – 11, з яких лише 3 перебувають на бойовому чергуванні.

“Загальний залп на 24 “Калібру”, що менше, ніж у минулі рази, але все одно ми тримаємо ситуацію під контролем. Через погодні умови вони не можуть поки що вивести більше кораблів”, – сказала Гуменюк.

Разом з цим росіяни побоюючись ударів ЗСУ розміщують пункти запуску дронів на віддаленій території і чекають на поповнення своїх ресурсів.

“Росія раніше зробила паузу у використанні “шахедів”. Весь цей час вони використовували для підготовки фахівців, підтягування резервів та отримання нових партій дронів. Тепер вони розміщують пункти запуску на більш віддаленій території, побоюючись наших ударів у відповідь, як це було в окупованому Криму. Вони запускають з далеких позицій, тому наші ППО мають більше часу, щоб ліквідувати ціль”, – зазначила речниця.

Також Наталія Гуменюк додала про ситуацію на Кінбурнській косі й на Запорізькому напрямку – вона контрольована.

“На Кінбурнській косі – сіра зона, на яку окупанти на постійній основі заходити бояться, бо одразу потрапляють під удар. Ситуація на Запорізькому напрямі повністю контрольована. Рашисти намагалися “прощупати” нашу оборону, але отримали відповідь та відійшли. Наразі свій провал прикривають пропагандою”, – резюмувала вона.