В Інституті вивчення війни (ISW) заявляють, що західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що Росія готується до неминучого наступу, підтверджуючи оцінку ISW: наступ у найближчі місяці є найімовірнішим планом дій.

Про це пише LIGA.net.

Учора генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що немає жодних ознак готовності Росії до мирних переговорів, і що всі ознаки вказують на протилежне. Столтенберг зазначив, що Росія може мобілізувати понад 200 000 осіб і продовжує накопичувати зброю та боєприпаси завдяки збільшенню внутрішнього виробництва та партнерства з авторитарними державами, такими як Іран та Північна Корея. Столтенберг наголосив, що російський диктатор Володимир Путін зберігає свої максималістські цілі в Україні.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко заявив, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках очікуваного наступу, і зазначив, що російським силам необхідно розпочати наступ через посилення внутрішнього запиту на перемогу.

Заяви Столтенберга та Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські сили створюють умови для початку наступу, ймовірно, на Луганщині, у найближчі місяці, повідомляє Інститут.

Військові блогери у РФ також вказують на те, що російський інформаційний простір створює передумови та готується до наступу окупантів.