Військові рф не припиняють обстріли населених пунктів Бериславського району, знищуючи житло людей, магазини та навчальні заклади. А з лівобережжя Дніпра ворог цілодобово обстрілює нещодавно звільнений Херсон з мінометів та далекобійної артилерії.

Про це пише Кавун.Сity.

За дві останні доби російські військові гатили по житловим кварталам, щоб завдати якомога більшої шкоди мирним мешканцям та інфраструктурі міста. Під ворожим вогнем опинилися мікрорайон Корабел, район Східний, ХБК, с. Кіндійка та Антонівка.

Через обстріли у смт Антонівка та Дніпровському районі пошкоджено приватні будинки на п’ятьох вулицях, кілька багатоповерхівок, приміщення аптеки. Внаслідок влучання снарядів було поранено п’ятеро людей, одна жінка померла в лікарні. В медзакладі помер ще один житель смт Антонівка, якого доставили туди 19 листопада з мінновибуховими травмами після обстрілу селища військовими рф. Тіло ще одного чоловіка виявили по вул.Миру, він загинув під час обстрілу від мінно-вибухової травми. Жителька смт Антонівка звернулася в поліцію з повідомленням, що 19 листопада під час ворожого ракетного обстрілу селища було вбито її чоловіка та зруйновано будинок.

Через ворожі обстріли значно постраждав мікрорайон Корабел. Там пошкоджені багатоповерхівки, у квартирах повибивало вікна та балконні рами, вибуховими хвилями вибило двері, пошкоджено магазин, станцію технічного обслуговування автомобілів, автомийку, гаражний кооператив, приватні будинки, у асфальтовому покритті утворилися вирви, осколками посічені автомобілі, пообривало тролейбусні лінії. Також зафіксовано «прильоти» на територію судозаводу. На місцях обстрілів працюють працівники поліції, вилучають уламки ворожого озброєння, фіксують злочини.

На території Осокорівської сільської ради через постійні обстріли російською армією пошкоджені земельні ділянки, внаслідок чого фермери не отримали цьогорічний врожай та зірвана посівна кампанія під врожай 2023 року на площі 18,641 га.