Площа пожеж на Луганщині складає вже понад 13 тисяч гектар. Вогонь палає майже по всій лінії фронту Луганської області, – повідомляє Хрещатик.News із посиланням на Фейсбук-сторінку відомої української волонтерки і громадської діячки Юлії Толмачової.

“Пожежі, які тривають зараз майже по всій лінії фронту Луганської області, нанесли багато лиха позиціям та вопам наших захисників. Знову телефонують хлопці з позиції, де вигоріло майже все. Дуже просять 2-3 км кабелю. Лише прошу про допомогу на кабель, плівку, маскувальні сітки, лопати, змінна форма, взуття”, – каже Толмачова.

 

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що на території Луганської області триває гасіння понад 30 пожеж, найбільш складна обстановка склалася поблизу Станиці-Луганської та Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів,

Роботи проводяться у цілодобовому режимі на усіх 7 основних осередках пожеж. Гасіння пожеж ускладнюється надзвичайно складними погодними умовами (вітер з ураганними поривами до 20 м/с, тривалий засушливий період), внаслідок чого вогонь швидко розповсюджується на значні площі.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вилетів у Луганську область, щоб оцінити масштаб пожеж.

Нагадаємо, На Луганщині вночі знов спалахнули масштабні пожежі, людей масово евакуюють, є загиблі (відео)

Читайте також:

85 га лісових пожеж: в Луганській області горять села, людей евакуюють (фото, відео)

Україна другу добу у полум’ї: лісові пожежі на Харківщині та Луганщині знищують цілі села (фото, відео)