У Державному агентстві водних ресурсів України попереджають про тривожну тенденцію – українські річки пересихають, інформує Хрещатик.News із посиланням на портал Експерт.

На більшості українських річок у серпні спостерігалася водність нижче норми, близька до маловоддя. Ситуація погіршується сухою і теплою осінньою погодою.

«На більшій частині території України в серпні і вересні на річках спостерігається найнижча водність у річному розподілі стоку. За даними Українського Гідрометцентру, в серпні на більшості річок водність була нижче норми, близькою до маловоддя (21-25% від місячної норми серпня) водність була на річках Случ, Ворскла, Оріль, Самара, Південний Буг (нижче Підгір’я), Синюха», – йдеться у повідомленні Державного агентства водних ресурсів.

Відзначається, що критерій маловоддя – середня витрата води менше 20% від місячної норми серпня – досягнуто на річці Рось біля Корсунь-Шевченківського.

І надалі, у вересні і жовтні, погодні умови не будуть сприяти збільшенню рівня води в річках: «У вересні середня місячна температура очікується вище середніх значень, а місячна кількість опадів – в межах норми. Такі погодні умови не є сприятливими для збільшення водності річок у вересні та на початку жовтня», – додається в повідомленні.

Тим часом, синоптики розповіли, коли українців потішить тепла погода

Читайте також:

В Києві очистять озера та відродять малі річки міста

Над річками Либідь і Сирець за Генпланом передбачена магістраль