У Києві на річці Либідь реконструюють гідротехнічні споруди і відновлять екологічний та санітарно-гігієнічний стан річки.

Мета проекту – оновлення всього русла річки, разом з берегами і зоною рекреації.

“Будуть проведені роботи з берегоукріплення, розчищення берегів, можливе розкриття ділянок русла за рахунок зміни типу берегоукріплення. Навколо річки планують створити громадський простір для відпочинку,”, – повідомляє КМДА.

Закінчити роботи розраховують до 31 грудня 2021 року.

Це не перша спроба привести в порядок річку Либідь і прилеглі до неї території.

У травні 2014 року команда з семи молодих київських архітекторів на чолі з Семеном Поламаним розробила проект “Відродження зеленої тканини і голубих артерій”, покликаний відновити природний зелений ландшафт Києва і малі річки міста.

Архітектори представили комплексну схему трансформації ділянки між вулицями, прилеглими до річки Либідь.

Переобладнання занедбаної промислово-складської території вздовж берегів річки і відродження природних ландшафтів планувалося провести до 2050 року.

9 червня біля села Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter, який перевозив засоби захисту рослин, перекинувся на березі притоки річки Рось і загорівся. Як наслідок – близько 800 л хімікатів потрапило в ставок з подальшим витоком в річку Рось.