Противник активізував використання авіації з метою підтримки наступу наземного угруповання, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Про це пише “Главред”.

“Ворог активізував застосування авіації для підтримки наступу свого наземного угруповання. У зв’язку з недостатньою кількістю запасів високоточної ракетної зброї, противник здійснює пошук інших способів ураження критично важливих і військових об’єктів на території України”, – йдеться в повідомленні, опублікованому в Facebook Генштабу.

На Волинському і Поліському напрямках 7 батальйонів ЗС Білорусі продовжують виконувати завдання з посилення охорони білорусько-українського кордону. Залишається загроза нанесення ворогів ракетних і авіаційних ударів з території Білорусі.

“На Сіверському напрямку ворог продовжує посилювати прикриття ділянки українсько-російського кордону, обладнає опорні пункти в прикордонних районах на території Брянської області. Окупанти продовжували артилерійські та мінометні обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в Сумській області з території Російської Федерації”, – повідомляють у Генштабі.

На Харківському напрямку агресор здійснив обстріл цивільної інфраструктури в районі населеного пункту Рубіжне. Ворог намагався вести наступ у напрямку Тернової, але зазнав поразки.

На Слов’янському напрямку підрозділи противника активних дій не вели, зосередили основні зусилля на утриманні зайнятих позицій, веденні розвідки і створенні умов для відновлення наступу. Окупанти здійснювали обстріли зі ствольної і реактивної артилерії, мінометів і танків в районі населених пунктів Святогірськ і Довгеньке. Також агресор завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Байрак.

За підтримки артилерії та армійської авіації ворог безуспішно спробував взяти під контроль населений пункт Пасіка.

На Лиманському напрямку противник активізував ведення бойових дій. За артилерійської та авіаційної підтримки окупанти ведуть бойові дії в районі населеного пункту Лиман.

На Сєвєродонецькому напрямку, за підтримки артилерії, агресор веде наступ у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку ворог вів наступ в районі Комишувахи, Яковлівки та Троїцького, але зазнав поразки і втрат.

На Авдіївському напрямку агресор продовжує мінометні та артилерійські обстріли позицій сил оборони України та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів:

Авдіївка;
Піски;
Мар’їнка;
Оріхів;
Новоселиця.

Популярні новини зараз

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

У столиці планують присвоїти звання "почесного громадянина Києва" колишньому Головнокомандувачу Залужному

У Київській ОВА обговорюють питання експорту агротоварів з регіону

Колектив Київського пологового будинку №2 виступив на підтримку звільненого директора Сальнікова

Показати ще

Окупанти застосували штурмову та армійську авіацію в районах:

Кам’янки;
Авдіївки;
Новомихайловки.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не вів, але здійснював обстріли підрозділів українських військ і вів контрбатарейну боротьбу. Проводив заходи з інженерного забезпечення основних шляхів сполучення та мостів.

“З метою ведення бойових дій і поповнення значних втрат у живій силі і техніці на території України російські окупанти формують резервні підрозділи зі складу Південного військового округу”, – зазначають у Генштабі.