Російські окупанти найближчим часом намагатимуться захопити всю Донецьку область, а далі можуть перекинути сили на захоплення Запорізької області.

У Генштабі готуються до можливого розвитку подій таким чином. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу у четвер, 12 січня, пише “Главред”.

“Прогнозується, що в найближчий час противник буде намагатися вийти на адміністративні кордони Донецької області, а в подальшому може активізувати свої дії щодо захоплення лівобережної частини Запорізької області”, – зазначає Громов.

У Генштабі також попередили, що окупанти і далі можуть наносити удари ракетами по об’єктах критичної інфраструктури на усій території України.

Громов зазначає, що плани РФ збільшити чисельність своїх збройних сил до 1,5 мільйона осіб і сформувати не менше ніж 20 нових дивізій можуть вказувати на те, що Кремль може готуватися до тривалого протистояння і посилення бойових дій. Путін не відмовився від ідеї захопити всю Україну, наголосив Громов.