За результатами перевірок, в столичних закладах добряче розводять антисептики. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на «Сьогодні».

Голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан розповів, що третина закладів столиці розводять антисептики на вході водою.

“За п’ять днів перевірок було встановлено, що на 34% об’єктів по місту використовують розведений антисептик. Власники вхідних груп фактично нівелюють всі заходи, які передбачені в рамках карантину, і дозволяють інфекції COVID-19 поширюватись. Нагадаю, в антисептику для дезінфекції рук має бути не менше 60% спирту. Ми виявили кричущі випадки розведення розчинів водою, що робило їх просто марними”, – сказав Олег Рубан.

Рубан наголосив, що перевірки по закладам столиці будуть і далі тривати, а на тих, хто розбавляє антисептик на входах до супермаркетів, торгові центри та інші установи, чекає штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

“Це порушення правил санітарного контролю на вхідній групі, де якісним антисептиком повинні бути забезпечені всі відвідувачі. За це передбачені штрафні санкції в розмірі 17 тисяч гривень”, – наголосив Олег Рубан.

Нагадаємо, на Київщині СБУ виявила масштабне виготовлення небезпечних антисептиків

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Дезінфекція, маски, антисептики, штрафи: у приміських поїздах проводять перевірки

З антисептиками та масками: в Україні відкрили залізничні каси на вокзалах