Іноземець, якого поліцейські затримали за підозрою в убивстві Оксани Кені на Оболоні, виявився неодноразово судимим злочинцем.

Він встиг відсидіти в Росії та Україні, а через кілька місяців після того, як засуджений достроково вийшов із в’язниці за “зразкову поведінку”, знову позбавив життя жінку. Про це повідомляє Depo.Київ, посилаючись на OBOZREVATEL.

Затриманим іноземцем виявився 66-річний громадянин Грузії Тенгіз Єцадеішвілі. На березі Дніпра, біля намету, де тимчасово жила 37-річна Оксана Кеня, він жорстоко вбив її.

Після того, як 4 вересня у Києві знайшли тіло жінки, до розшуків вбивці залучили навіть Національну гвардію та військовослужбовців, які прочісували територію.

У 2005 році Тенгіз Єцадеішвілі вирішив втекти з Росії. З огляду на все, чоловікові загрожував черговий арешт – раніше в РФ його судили за розбійний напад, шахрайство, викрадення паспорта. Злочинець вийшов на свободу достроково в 2004 році.

У місті Туапсе, де він тоді жив, Єцадеішвілі придбав паспорт, з яким і перетнув російсько-український кордон. Оселився в Харкові, потім переїхав до Дніпропетровська.

Перебуваючи в Одесі на території ринку “Привоз”, “гастролер” познайомився зі своїми земляками, які пообіцяли допомогти йому зробити паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. За підроблений документ чоловік віддав 250 доларів.

У 2011 році Тенгіз Єцадеішвілі у Вінниці познайомився з молодою жінкою. У неї були труднощі, і чоловік почав її забезпечувати. 30 липня 2011 року близько 23:00 розгорівся скандал, під час якого він жорстоко вбив жінку.

Вінницький міський суд 25 грудня 2014 року засудив Тенгіза Єцадеішвілі до 14 років позбавлення волі: його визнали винним у скоєнні злочинів за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) і ч.3, 4 ст.358 (підробка документів) Кримінального кодексу України.

У Вінницькій виправній колонії він повинен був сидіти до 2025 року, проте вийшов на волю набагато раніше: 29 січня 2021 року Вінницький міський суд задовольнив клопотання вбивці про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Нагадаємо, на початку вересня на Оболоні перехожі знайшли тіло 37-річної мешканки Чернігівської області. У неї була розбита голова. Загибла приїзжала до столиці на підробіток, мешкала у туристичному наметі.