Глава партії “Слуга народу” Дмитро Разумков заявив, що для розширення “нормандського формату” переговорів залучатимуть представників Великої Британії та США.

Про це Разумков розповів в ефірі програми “Персона грата” на Українському радіо.

“Якщо ми говоримо про вирішення цієї проблеми, то в основному – це було заявлено давно – це формат пожвавлення “нормандського формату”. За кілька років ефективність цієї структури перестала діяти. Плюс, можливо, його розширення за рахунок підписантів Будапештського меморандуму, зокрема за рахунок представників Великої Британії та Сполучених Штатів Америки як підписантів. Будемо прикладати до цього зусилля”, – відповів Разумков на питання ведучого про нові діє в ПАРЄ.

Разумков також назвав важливим аспектом Мінський процес, бо незважаючи на його малу ефективність, альтернативи йому немає.

“Наступним важливим аспектом є продовження “Нормандії”- це Мінськ, тому що дійсно до Мінська прив’язані всі ті санкції, які здійснюються стосовно Російської Федераці. Якщо міняти систему і намагатися перебудуватися – звучала Астана або ще щось – в момент переходу можна втратити можливість впливу на Російську Федерацію через санкції. Тому йти від цих форматів нелогічно”, – сказав Разумков.

До того ж, потрібно показувати внутрішнє прагнення в боротьбі за свободу.

“Тому що ми завжди або дуже часто йшли у фарватері дій як Європейського Союзу, так і Сполучених Штатів Америки з багатьох-багатьох питань, і ключова проблема, з якою ми стикаємося сьогодні – це відсутність або слабка реалізація реформ”, – вважає Разумков.

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер прокоментував повернення Росії в ПАРЄ.

Він висловив жаль через ситуацію з поверненням делегації РФ в сесійний зал ПАРЄ без виконання будь-яких умов.