Активізувалися наступальні та штурмові дії російських окупантів на Донбасі.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України в Facebook, пише “Главред”.

Відзначається, що українські захисники за добу зуміли відбити ворожий наступ відразу на декількох напрямках.

На Слов’янському напрямку противник здійснював обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Пришиб, Грушуваха та Богородичний, а на Донецькому напрямку – в окремих районах активізував наступальні та штурмові дії.

“У районі Сєвєродонецька противник вів штурмові дії, зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Тривають бойові дії в районі населеного пункту Тошківка”, – сказано у зведенні.

Окупанти проводили безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Олександропіль (до 2016 року – Розівка) Ясинуватського району та безрезультатно намагалися покращити тактичне положення в районах населених пунктів Пилипчатине, Дружба та Трипілля.

На Авдіївському напрямку ворог за підтримки артилерії вів штурмові дії в районі Новобахмутівки, однак зазнав втрат і відступив, а на Курахівському напрямку – за підтримки реактивної артилерії і важких вогнеметних систем вів безуспішний наступ в районах населених пунктів Степове, Славне і Мар’їнка.

На Лиманському напрямку ворог наступальні дії не проводив, обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Озерне та Лиман.