Уже майже два тижні російські окупанти не завдавали масованих ракетних ударів по українських містах. Проте ця пауза будь-якої миті може закінчитися і росіяни знову атакують критичну інфраструктуру України.

Про це розповіла керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк у коментарі 24 каналу, пише “Главред”.

Як зазначила Гуменюк, Росія посилила корабельне угруповання у Чорному морі. Наразі там знаходиться 21 корабель, серед яких 4 носії ракет типу “Калібр” і це 24 ракети.

“Оскільки два носії підводних, це ускладнює виявлення старту ракет, тому до повітряних тривог треба ставитися дуже сумлінно”, – зауважила вона.

Гуменюк підкреслила, що цілком ймовірно, що росіяни готують до атак свій арсенал. Також вони можуть очікувати посилення особливостей зимових погодних умов. Для них це може бути додатковим фактором, щоб застосувати ракетну атаку.

“Ми розуміємо, що масована атака готується і можлива будь-якого дня. Тим більш, що такий ресурс ракет напоготові в морі, ворожа авіація теж проявляє певну активність, за якою ми стежимо і про яку повідомляємо. Пам’ятаємо, що для ворога ні день, ні ніч не має значення. Їх завдання – терор”, – наголосила керівниця пресцентру ОК “Південь”.