30% столичних лікарень майже на 100 відсотків заповнені хворими на коронавірус. У разі загострення медична структура може просто не витримати навантаження і медикам доведеться розпочати відсортування пацієнтів. Щоб розвантажити медичну інфраструктуру та запобігти поширенню захворюваності, столиці потрібен локдаун.

Про це, як пише “Великий Київ”, в ефірі програми “Київ. NewsRoom” на телеканалі “Київ” розповів радник голови Києва з медичних питань Віктор Яцик.

За його словами, Київ лідирує по показникам вакцинації та наявності кисню в Україні. Проте столичні лікарні щодня поповнюються великою кількістю хворих на коронавірус, більшість яких потребують кисню.

Поки що, запевняє Віктор Яцик критичної ситуації у столиці немає, але у порівнянні з минулим загостренням вона погіршилася.

Під час минулого загострення ми ліжка Академії наук включали майже на другому місяці після початку епідемії. Зараз же ми вже підключили близько 600 ліжок Академії наук уже з другого тижня початку загострення хвороби”, – розповів радник голови Києва.

Він зауважив, що медична інфраструктура Києва небезмежна. І загострення хвороби зупиняє роботу усіх інших медичних напрямків.

Київ – це загальнодержавний центр прийому важких хворих. Нейрохірургія, трансплантологія, серйозна кардіохірургія. Всі ці напрямки зупиняються, коли лікарні змушені приймати важких хворих з вірусною пневмонією”, – пояснив експерт.