“Ми, українські письменники, висловлюємо глибоке занепокоєння станом справ, що складається в Україні з початку виконання Володимиром Зеленським обов’язків президента, цитує публіцист 61-річний Михайло Сидоржевський заяву письменників.

Серед підписантів Дмитро Павличко, Юрій Щербак, Богдан Горинь, Іван Дзюба, Микола Жулинський, Павло Мовчан, Вадим Скуратівській, Олег Чорногуз, Михайло Слабошпицький. Закликають усіх громадян підписуватися.

 Нас турбують численні ознаки повзучого реваншу проросійських антидержавницьких сил як усередині країни, так і спроби перегляду міжнародних санкцій проти країни-агресора Росії, йдеться далі у заяві. Особливо небезпечними є намагання знову поділити український народ мовними питаннями. Спробами принизити статус української мови як державної, переглянути правопис, заперечити право на автокефалію Української православної церкви. Що це? Випадковий збіг або наслідок приходу до влади нової команди “Слуг народу”? Неприпустимо піддавати небезпеці внутрішню стабільність і міжнародні позиції держави, прикриваючись особливостями ведення виборчої кампанії, невіглаством або недосвідченістю нових лідерів.

Ми не допустимо проросійського реваншу! З нами всі здорові сили українського суспільства. Свого часу ми підтримували Петра Порошенка на президентських виборах. Його програма реформування держави, його курс на інтеграцію України до ЄС і НАТО відповідає національним інтересам країни. Зараз не є членами партії “Європейська солідарність” й не беремо участі в парламентських перегонах, проголошуємо нашу підтримку нашій політичній силі й особисто Петрові Порошенку. Закликаємо український народ підтримати “ЄС” на виборах 21 липня 2019 року.

У цей тривожний час Україні як ніколи потрібна в парламенті партія, яка забезпечить тяглість політичного курсу, виробленого в 20142019 роках, сплаченого кров’ю і тяжкими зусиллями українців. Переконані: партія “Європейська солідарність” стане на заваді безвідповідальних політиканів, трешових популістів, манкуртів і прямих агентів Путіна”.