Дуже малоймовірно, що призвані військовослужбовці під час так званої часткової мобілізації значно підвищать бойову міць ЗС РФ у 2022 році.

Про це повідомляють аналітики з “Інституту вивчення війни” в черговому своєму зведенні, пише “Фокус”.

Щоб у довгостроковій перспективі така ініціатива мала якийсь ефект, Путіну знадобиться усунути недоліки в системі постачання російських військ. Але, зважаючи на все, його більше турбує питання збільшення чисельності військових на полі бою, а не усунення основних проблем.

В армії РФ не було створено умов для проведення ефективної масштабної мобілізації щонайменше з 2008 року. Не створювалися резервні сили для термінового відправлення на поле бою. І швидких розв’язань цих проблем не передбачається.

Часткова мобілізація торкнеться переважно тих росіян, які не хочуть воювати, які не виявили бажання приєднатися до добровольчих батальйонів або брати участь у програмі БАРС. Якщо порівняти з попередніми зусиллями щодо цієї частини, залучатимуться менш кваліфіковані кадри.

Військовим комісарам доводиться одночасно виконувати два завдання, оскільки паралельно із примусовою мобілізацією резерву продовжується формування добровольчих батальйонів.