В Одеській області прикордонники знайшли у воді “субмарину”. Саморобна конструкція мала герметичні відсіки, була обладнана балонами зі стисненим повітрям та баластом, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Держприкордонслужби.

Контрабандисти, які вважаються власниками цього унікального девайсу, за допомогою балонів зі стисненим повітрям підтримували стабільне положення “човна”. На його “борту” були мішки з піском для занурення під воду.

Ржаву конструкцію знайшли прикордонники Подільського загону за 30 метрів від берега в Кучурганському лимані, під час тралення дна лиману.

Такі перевірки екіпажі плавзасобів Держприкордонслужби тут здійснюють регулярно, оскільки цією водоймою пролягає лінія держрубежу з Молдовою.

Варто зауважити, що перепливати лиман над водою контрабандисти вже давно не намагаються. Ця ділянка кордону обладнана системою оптико-електронного спостереження – а це 10 інтегрованих веж заввишки 40 метрів, із сучасним радіолокаційним обладнанням та пристроями відеоспостереження, які дозволяють ефективно контролювати кордон вдень та вночі.

Нагадаємо, У Борисполі іранець намагався потрапити в Україну за 3 тисячі доларів

Читайте також:

Сусанін з Ізраїлю: один з хасидів намагався перейти кордон через болото (відео)

Добирались до берега на рятувальному крузі: затримали трьох «мандрівників» з Африки