Українці обурені рішенням Окружного адмінсуду Києва, який повернув проспектам Степана Бандери і Романа Шухевича радянські назви – Московський і Генерала Ватутіна. Ці назви були змінені у 2016-2017 роках у рамках декомунізації.

Хтось називає це реваншем проросійських сил, хтось нарікає на нереформованість української судової системи. Gazeta.ua зібрала думки відомих людей щодо рекомунізації столичних проспектів.

2010 року прийшов Янукович і суд скасував звання Героя України для Бандери. 2019 року прийшов Зеленський і суди скасували перейменування вулиць у Києві на честь Бандери і Шухевича. Ні для кого не секрет, що судові рішення у таких справах завжди відображають настрої нової влади pic.twitter.com/eP3cPaGDEn

9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет законів про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів. Документи забороняють радянську символіку, засуджують режими, відкривають архіви радянських спецслужб та визнають борцями за незалежність України Українську повстанську армію.