Щороку, під час сильних опадів взимку, у Києві зупиняється життя. Через неприбраний сніг пересування містом перетворюється на проблему як для пішоходів, так і для автомобілістів.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

«Як стверджують у КМДА, цього лютого місто знало про погіршення погодних умов, тому підготувалося. У зв’язку з цим комунальні служби почали працювати у посиленому режимі. На вулиці вийшло понад 450 одиниць снігоприбиральної техніки, ще 60 бригад прибирали сніг вручну. Але зусиль комунальників явно виявилося замало, особливо в районах подалі від центру», – каже Яловий.
.
На його думку, ресурсів для прибирання могли задіяти ще більше. Так, на балансі «Київавтодору» знаходиться 544 одиниці снігоприбиральної техніки. Крім того, адміністрація може скористатися допоміжними послугами сторонніх організацій. Інша справа, що за надзвичайних умов техніки ніколи не буває достатньо. І не тільки в Україні. Наприклад, у Нідерландах та Німеччині через непогоду цього року зупинився не лише міський громадський транспорт, але й міжміське сполучення.

Костянтин Яловий зазначає, що скільки б снігоприбиральної техніки не було, вона нічого не може зробити доки стоїть у заторах. В цьому сенсі до міської влади є одразу кілька претензій. По-перше, не було проведено комунікації з автомобілістами, щоб ті в день негоди відмовилися від поїздок на особистих авто. По-друге, не вирішеною залишається проблема з паркуванням. На багатьох вулицях прибирати сніг заважали неправильно припарковані автомобілі.

«Проблема прибирання снігу залежить не лише від кількості задіяної спецтехніки.
Щоб змінити ситуацію, необхідні системні рішення, які потребують часу, інвестицій та політичної волі: змінювати транспортну систему, залучати приватні компанії, визначити відповідальних за прибирання територій навколо житлових будинків, запроваджувати інноваційні технології, тощо. Але про такий підхід у Києві поки що навіть не говорять», – стверджує Костянтин Яловий.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.