Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес закликав лідера Китаю Сі Цзіньпіна поговорити з Володимиром Зеленським, якщо Пекін хоче зіграти свою роль у припиненні російського вторгнення.

Про це повідомляє Bloomberg, на якій посилається Delo.ua.

“Ми всі хочемо миру, але ми хочемо, щоб цей мир був справедливим і тривалим, а для цього він повинен ґрунтуватися на позиції країни, яка зазнала нападу”, – заявив Санчес журналістам після зустрічі з Сі Цзіньпіном.

Іспанія разом з Європейським Союзом підтримує план Володимира Зеленського щодо припинення бойових дій, оприлюднений кілька місяців тому, додав Санчес, відкидаючи план Сі, який передбачає заморожування території, захопленої російськими військами.

На зустрічі з Санчесом Сі закликав відповідні сторони побудувати “збалансовану, ефективну і стійку систему безпеки в Європі” шляхом діалогу для врегулювання кризи в Україні. Він також висловив сподівання, що Мадрид зможе відіграти певну роль у просуванні зв’язків між Китаєм та Європою.

Візит Санчеса відбувся за кілька днів до запланованого візиту президента Франції Еммануеля Макрона і президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн до Китаю.