Сьогодні, 30 січня біля будівлі Кабінету Міністрів України відбулась масштабна солідарна акція протесту «Хвиля гніву». Учасники акції виступили проти проєкту Закону України «Про працю» (реєстр. № 2708) та низці законопроектів, які не відповідають Конституції України, міжнародним актам, містять норми, що звужують трудові та соціально-економічні права та гарантії працівників. Про це повідомляє Федерація профспілок України.

Серед учасників акції Київська міська рада профспілок та її членські організації, представники всеукраїнських профспілок та обласних профоб’єднань, трудових колективів, громадські організації та небайдужі громадяни.

 

«Невиваженими змінами законодавства про працю, про профспілки, соціальне страхування і соціальний діалог, Уряд України провокує до загострення ситуації в суспільстві, протистояння між працівниками і роботодавцями, до стихійної зупинки роботи підприємств та організацій, що може мати непередбачувані наслідки для країни», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили організатори протестів, акції сьогодні відбулись в усіх регіонах України:

«Принагідно інформуємо, що 30 січня ц. р. відповідні акції відбудуться в усіх регіонах України. Їх мета – продемонструвати обурення та висловитися проти вищевказаних законопроектів, які порушують трудові права людини, руйнують збалансовану законодавчу систему трудових прав і гарантій, ігнорують норми Конституції України».

 

Нагадаємо, Під Радою мітингують профспілки, до них приєднались науковці

Читайте також:

Профспілки хочуть обговорити з Зеленським кандидатів на посаду глави Мінрегіонбуду

Поліція столиці в посиленому режимі: в центрі протестують аграрії, рух перекрито