У кримінальному провадженні щодо пожежі у костелі Святого Миколая у Києві, яка сталася увечері 3 вересня, наразі ще немає висновків експертиз, але наразі ніщо не вказує на підпал.

Про це у інтерв’ю Censor.net поінформував керівник поліції Києва Іван Вигівський, передає Укрінформ.

“Ніщо на це (на умисний підпал — ред.) не вказує. Було задіяно експертів ДСНС і наших, за попередніми даними, пожежа пов’язана з електрикою і було коротке замикання. Але висновків експертиз ще немає”, – зазначив керівник поліції Києва.

За словами Вигівського, тієї миті, коли сталося загоряння органу в костелі, там перебував музикант, який проводив репетицію, та ще кілька людей, які там працюють.

Як уточнив правоохоронець, музикант побачив, що пішло задимлення, і що та кімната, у якій знаходиться обладнання, була поруч, але зачинена, доступу туди не було.

“Тому двері їм довелося відкривати за допомогою лому. Самостійно намагалися загасити пожежу, та не змогли, і викликали службу порятунку”, – уточнив Вигівський, зазначивши, що тоді сторонніх осіб у костелі не було.

Окремо він поінформував, що реставрація у костелі не заважає слідству.

“Ми вже всі заходи зробили, зразки для експертиз відібрали. Якщо ж знадобиться дозвіл слідчого, його буде надано”, – поінформував Вигівський.