Головний санітарний лікар Українив в інтерв’ю РБК-Україна, розповів, як МОЗ готується до другої хвилі коронавірусу. Про повідомляє сайт Хрещатик.news.

За словами Ляшка масова вакцинація зможе вберегти населення від спалаху відразу двох інфекційних хвороб: грипу і коронавірусу.

«Ми паралельно проводимо боротьбу з першою хвилею. А до другої хвилі ми готуємось за таким принципом. Ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і можуть одночасно призвести до значного спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення та викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання та коронавірус», – сказав Ляшко.

Він наголосив, що задля унеможливлення спалаху коронавірусу восени, українцям треба зробити масове щеплення, як тільки з’явиться вакцина на ринку України.

«Для того, щоб унеможливити такі спалахи восени, нам треба готуватись до масової вакцинації проти грипу в цьому році. Вже розпочинати готуватись, розраховувати потреби, закуповувати вакцину та вакцинуватись як тільки вона з’явиться на ринку України та інших європейських країн.

Вакцина проти грипу кожного року змінює штам вірусу, який входить до її складу. Тому зараз в даний конкретний період часу ми ще не можемо вакцинуватися, бо вакцини немає. Розраховуємо на липень, серпень, вересень. Як тільки з’явиться вакцина, потрібно масово вакцинуватись проти грипу», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Віктор Ляшко зізнався, що  парки і сквери закривали для залякування.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Степанов повідомив, коли зменшать карантинні обмеження (відео)

Я не дозволю відновити відразу роботу громадського транспорту: Віктор Ляшко