Міністр оборони Олексій Резніков закликав Австралію приєднатися до міжнародної танкової коаліції та надати Україні бронеавтомобілі Hawkie.

Відеозвернення він опублікував у Twitter, інформує FREEДОМ.

Dear Australian friends,

Throughout history you have repeatedly proven that Australians are a nation of freedom-loving warriors who always stand up to a bully.

You are 15 thousand kilometers away, yet we are very close in our shared values and readiness to defend them.

That's… pic.twitter.com/SXeQ77dH1C

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) May 28, 2023

 

Резніков зазначив, що Канберра вже надала Києву військову допомогу і зробила “найбільший внесок в Україну поза НАТО”.

“Ваші Bushmaster (бронетранспортери, — ред.) були неймовірні у реальних бойових діях. Але наша боротьба за глобальну свободу ще не закінчена, і нам все ще потрібна ваша підтримка”, — написав Резніков.

Він закликав Австралію долучитися до міжнародної танкової коаліції та попросив про броньовики Hawkie, які, за його словами, могли б надати “неоціненну допомогу нашим військам під час контрнаступу”.

Зазначимо, що Hawkie був розроблений у 2010 році на вимоги Сил оборони Австралії (ADF). Основне озброєння на Hawkie: 12,7-мм кулемет або 40-мм автоматичний гранатомет, бойовий модуль із 12,7-мм кулеметом, 40-мм автоматичним гранатометом або протитанковим ракетним комплексом. Параметри Hawkie: швидкість — 130 км/год, екіпаж — 4-6 осіб.