Спікер Верховної Ради, депутат від “Слуги народу” Дмитро Разумков за менш ніж місяць роботи в Раді відчуває психологічну втому.

Своїми враженнями він поділився у блозі на “Українській правді”.

“Після демократичної обстановки в офісі партії, після дружнього спілкування з колегами я потрапив у монументальну номенклатурну будівлю, сів у велике бордове крісло. Мені щоденно доводиться зачитувати регламентні бюрократичні фрази”, написав Разумков.

“Усе навколо ніби підказує тобі: ти більше не такий, як пересічні люди, ти потрапив у інший світ. Тобі більше не треба цікавитися, як живуть там, за вікном. Як вино просочує собою дерев’яну діжку, так і державна служба деформує людину. Новоспечений посадовець швидко втрачає зв’язок із реальністю та людьми”.

Спікер назвав втрату зв’язку з реальністю “дуже небезпечним вірусом”, який вразив не одного президента, прем’єра, спікера. Та розповів про свій “лайфхак”, як його не підхопити.

“Я завжди подумки намагаюся пояснювати собі людською мовою: що, власне, відбувається? Про що цей закон із довгою складною назвою? Що саме зміниться в житті людей після його ухвалення?”.

Разумков зазначив, що коли чує про емоційну поведінку Володимира Зеленського, пояснює це тим, що президент жива людина.