Про це йшлося під час онлайн-зустрічі, яку організувала КОДА з представниками релігійних організацій Київщини, передає сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КОДА.

Через ускладнення епідеміологічної ситуації у Київській області, обласна влада закликає всіх вірян дотримуватися введених обмежень, не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

«Зараз потрібно жорстко дотримуватися всіх зазначених правил, щоб ситуація на Київщині не погіршилася. Маємо гарний приклад: в квітні всі мешканці Київщини свідомо поставилися до введених правил карантину, в тому числі це стосувалося обмеження відвідування церков та храмів, кладовищ, тощо. Тоді нам вдалося втримати розповсюдження хвороби, ми втратили мінімальну кількість людей і отримати порівняно невелику кількість хворих на коронавірус. Але небезпека все ще поруч. Не маємо права розслаблятися. Відповідальне ставлення до свого здоров‘я, утримання від відвідування храмів, відмова від поїздок в інші регіони, дотримання санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень», – підкреслив голова КОДА Василь Володін.

В. о. начальника управління культури, національностей та релігій КОДА Сергій Васильонок нагадав, що на Київщині забороняється проведення масових релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів.

Нагадаємо, головний епідеміолог ВООЗ закликає більше не вводити суворий карантин

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Будуть відслідковувати контакти: Уряд посилює контроль за дотриманням карантину

Київ залишається у “жовтій” карантинній зоні, ще 8 адміністративних одиниць потрапили до “червоної”