Напередодні саміту Україна-ЄС лідер Радикальної партії Олег Ляшко разом із народним депутатом Георгієм Логвинським балотується в парламент за списком РПЛ під №12 зустрілися з послом Литви Марюсом Януконісом. Лідер РПЛ вручив дипломату подяку Верховної Ради за підтримку нашої країни.

Попри те, що в ПАРЄ більшість делегатів підтримали повернення Росії, кілька країн були категорично проти цього і на знак солідарності з Україною заявили про свій намір покинути Асамблею. Серед них і делегація Литви.

Посол відзначив жорстку позицію Олега Ляшка в Страсбурзі та підтримав його намір об’єднати сили для протидії російській агресії в Європі.

 Ви знаєте, що Литва завжди була на боці України. Ми підтримували і політично підтримуватимемо Україну в будь-яких форматах, розповідає посол Литви в Україні Марюс Януконіс. Ця подяка, перш за все, не для мене, а для активних членів нашої делегації в ПАРЄ. Також знаємо, що активна й ваша парламентська делегація в Страсбурзі і дійсно ми показали спільні зусилля. Звичайно, не вистачає союзників і треба залучати інших. Це означає, що маємо багато роботи. Немає іншого шляху, як мобілізувати європейців навколо України.

Олег Ляшко переконаний: тільки спільними зусиллями всіх європейських країн можна зупинити російську агресію в Україні та Європі загалом.

 Я намагаюся переконати європейців, що боротьба українців за свою незалежність це, в тому числі, й боротьба за мир у Європі, говорить Олег Ляшко. Але мир у Європі можливий лише за рахунок того, що ми захищатимемо принципи й ідеали, будемо єдині. Проте висновки з подій у ПАРЄ повинні нас навчити одного ми маємо сподіватися тільки на власні сили. Сильна економіка, сильна армія, сильна країна, достойне життя кожної української сім’ї ось ключ до відновлення миру та повернення територій.

Олег Ляшко як представник української делегації в ПАРЄ намагався зробити все, щоб завадити поверненню туди Росії за гроші.

У своєму відвертому виступі він звинуватив частину європейських делегатів у продажності, а саму Раду Європи в зраді принципам. Пізніше лідер РПЛ обурився, що в такий важливий день для України в Страсбурзі не було нашого президента.