Партія “Європейська солідарність”, яка йде на вибори на чолі з Петром Порошенком, визначила п’ять пріоритетів, щоб забезпечити Україні незалежність, а українцям добробут і безпеку.

Це завершення війни на Донбасі на умовах України, введення миротворців ООН на всю територію ОРДЛО. Це зростання економіки й підвищення рівня життя громадян. Вступ України до Північноатлантичного альянсу та Європейського Союзу. Це захист українських цінностей, курсу на ЄС і НАТО, опір спробам повернути “русский мир”. Такі головні завдання означив п’ятий президент на минулих вихідних під час передвиборчої поїздки на Прикарпаття.

За словами Петра Порошенка, фракція “Європейська солідарність” у новій Раді підтримуватиме голосування за проєвропейські законопроекти, але ніколи не співпрацюватиме з представниками “п’ятої колони Януковича”, хоч би в яких фракціях вони ховалися.

 Якщо ж нова команда тягнутиме нас назад до Росії, руйнуватиме фундамент державності, якщо вона буде скасовувати закон про мову, децентралізацію, енергетичну незалежність держави, якщо будуть спроби завдати удар у спину нашій армії, інші кроки в порушення змін до Конституції, що роблять обов’язковим для всіх гілок влади курс на ЄС і НАТО ми будемо категорично проти, заявив Порошенко.

Тривожні дзвіночки про наступ на українські здобутки вже лунають. Партія Порошенка “Європейська солідарність”, наче рятувальник на березі неспокійного моря, бачить, що дехто починає “запливати за буйки”, і сигналізує суспільству про це. Петро Порошенко наголошує: маємо захистити від атак духовний фундамент держави нашу мову, захистити автокефалію Української церкви.

 Наша мета не втратити наші здобутки і напрацювання, наголошує Яна Зінкевич, сьомий номер списку “ЄС”, засновник і командир медичного батальйону “Госпітальєри”, яка на фронті на власні очі бачила злочини російських окупантів.

 Євроінтеграція це шлях, який ми повинні захистити, щоб були продовжені реформи, розпочаті нашою командою, переконаний Петро Порошенко. Ніхто краще за нас не знає дорогу в Євросоюз.

Навіть опоненти визнають, що в 20142019 роках, у каденцію Порошенка, Україна просунулася в напрямку Євросоюзу більше, ніж за всі попередні роки незалежності. Жодна з країн світу не має такої Угоди про асоціацію з ЄС, яку виборола Україна. Працює і приносить користь українській економіці що важливо в умовах економічної блокади РФ поглиблена та всеохопна зона вільної торгівлі з Євросоюзом. Українці отримали безвіз право вільно подорожувати до Європи з біометричними паспортами.

Успіхи української дипломатії на західному напрямку стали дійсністю, незважаючи на війну та окупацію Росією українських територій, зауважує політолог Олександр Палій. Водночас усі п’ять років президентства Порошенка працював і посилювався режим європейських санкцій проти кремлівського агресора. Прикметно, що саме тепер, після відходу Петра Порошенка від дипломатичного керма, постала явна загроза зняття Радою Європи санкцій із Росії без виконання нею будь-яких вимог.

Порошенко порівнює свою команду з GPS-навігатором, який конче потрібен українській державній машині, аби вона не збилася з курсу на Європу. А стандарти ЄС передбачають реформи, економічне зростання, поліпшення добробуту кожного українця.

 Коли в нас буде безпечна, сильна, економічно розвинута країна, в якій діятимуть стандарти НАТО і ЄС, це означає, що в кожного з нас буде достойна пенсія, зарплата і ми будемо жити, як європейці, пояснює п’ятий номер списку “Європейської солідарності” Софія Федина волонтерка, “голос львівського Майдану”, доцент-міжнародник Львівського національного університету імені Івана Франка.

Тільки членство в НАТО може стати гарантією безпеки для Української держави загалом і кожного громадянина зокрема, наголошує Порошенко. Команда “Європейської солідарності” має чіткий план, як цього досягти в найближчі десять років. Порошенко наполягає на реалізації обіцянки, даної ним ще під час президентських виборів: до 2023-го Україна має посилити військові спроможності, провести реформи, відповідати критеріям та отримати План дій щодо членства в НАТО.

Започаткована президентом Порошенком, співпраця з Альянсом розвивається: українська армія про­довжує виконувати програму переходу на стандарти НАТО до 2020 року.

Популярні новини зараз

У столиці відкриється виставка фотографів з Луганщини “Старобільськ”

Вбивство підлітка в столичному фунікулері — не відпускали додому, підозрюваний перебуває в СІЗО

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Затриманого 21 листопада божевільного, що кидався на перехожих з ножем, судитимуть за серію розбійних нападів

Показати ще

 Ми нікому не дозволимо знищити реформу армії і вдарити у спину нашим воїнам, скоротивши фінансування, говорить лідер “ЄС”.

Справжньою сенсацією стала поява у списку партії Порошенка бойового генерала Михайла Забродського командувача Десантно-штурмових військ, легендарного екс-командира 95-ї бригади часів її героїчного рейду тилами противника на Донбасі. Герой України приєднався до списку партії “Європейська солідарність”, бо, за його словами, лінія фронту проходить не лише на Донбасі, а й у політичній площині.

 У будь-якій військовій операції завжди є ділянка, що може в певний момент стати критичною. Сьогодні такою ділянкою є Верховна Рада майбутнього складу. І є команда, готова взяти на себе відповідальність за цю ділянку. Команда, в якій поєднані досвід, знання, енергія і молодість, заявив офіцер-десантник.

На його переконання, немає іншого шляху, як протидіяти російській агресії, ніж курс на членство в НАТО.

53 відсотки українців підтримують вступ до НАТО, за даними на червень 2019 року. Цей показник зріс за президентства Петра Порошенка, за попереднього глави держави Віктора Януковича становив 1520%. Про це розповів кандидат у народні депутати за списком “Європейської солідарності”, керівник Інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко.