П’ятий президент України Петро Порошенко підтвердив, що промова чинного глави держави Володимира Зеленського, виголошена у Брюсселі, написана у його офісі.

“По-перше, я наголошую, що ці слова народилися у моєму офісі. Але, по-друге, я дуже ціную, що Україна говорить однією мовою і щодо інтеграції в НАТО, і щодо інтеграції в ЄС”, – сказав Порошенко під час брифінгу.

Також згадав і про сам візит Зеленського до Брюсселю.

“У переговорах було чітко зазначено, а я повністю поділяю цю фразу, щодо абсолютної необхідності співпраці з НАТО. При чому, це абсолютно серйозно, це не тролінг, не треба використовувати слово плагіат чи не плагіат. Це абсолютно нормально”.

Наголосив, що у Брюсселі президенту треба було б обговорити енергетичний, шенгенський союз тощо.

Прес-секретар Петра Порошенка звинуватив Володимира Зеленського у плагіаті і заявив, що той поцупив частину промови попереднього глави держави. АП почала службове розслідування щодо ідентичності виступів Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

За словами Адміністрації, вони попередньо встановили, що працівники МЗС, які готували тези для брифінгу Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка.