Петро Порошенко попросив свою фракцію в Київраді на перший же сесії ініціювати повторне ухвалення рішення щодо перейменування проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

“Я зв’язався з керівництвом нашої фракції в Київраді, звернувся з проханням, щоб на першу сесію Київради було винесено питання щодо перейменування, і ми ще раз прийняли рішення і дали по руках цим горе-суддям, які думають, що завтра вони перейменують Україну в Українську радянську соціалістичну республіку. Ніхто їм цієї можливості не дасть, ніхто реванш не пропустить”, – Порошенко сказав під час виступу на IV Форумі місцевого розвитку в Трускавці, повідомляє Укрінформ.

П’ятий президент України зазначив, що рішення про скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича ухвалили в “нереформованому Київському окружному суді” і нагадав, що колектив суду не ходив на атестації та іспити.

“Українські герої – це є символ, і ми будемо їх захищати так, як захищаємо Українську державу і українську державність”, – наголосив Порошенко.

Окружний адміністративний суд Києва 25 червня скасував рішення Київської міської ради щодо перейменування проспектів Степана Бандери та Романа Шухевича в українській столиці.