Маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський під час Х сесії Міжпарламентської асамблеї в Києві заявив, що Польща поділиться з Україною досвідом вступу в НАТО і Європейський союз.

Європейський союз стане сильніше, коли Україна увійде до його складу, повідомляє РБК-Україна.

“Ми будемо будувати сильніший Європейський союз. А сильніший ЄС – це союз з Україною. Високий рівень безпеки також пов’язаний з членством України в НАТО. У Польщі в цьому році ми святкуємо наше 20-ти річчя членства в НАТО і 15-річчя членства в ЄС. І ми також гарантовано готові ділитися з вами нашим досвідом, пов’язаним з вступом в НАТО і ЄС “, – повідомив Карчевський.

Голова Сейму Литовської Республіки Вікторас Пранцкетіс додав, що глави парламентів України, Литви і Польщі обговорили кроки, які повинна зробити Україна для того, щоб отримати членство в Європейському союзі.

“Ми обговорили, які кроки має зробити Україна та інші країни з метою отримання Україною членства в ЄС”, – заявив Пранцкетіс.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що підписав резолюцію про терміни вступу України в Європейський Союз. Так, відповідно до декларованими термінами, Україна зможе стати повноправним членом ЄС в 2025-2027 роках.