Кандидат-самовисуванець на виборах до Верховної Ради по 12-му округу Олександр Білошкурський назвав слова шоумена Сергія Притули наклепом і політичними маніпуляціями.

14 липня Притула приїхав до Вінниці як кандидат від партії “Голос”:

 До мене прийшло повідомлення з фото і запитанням, чи готовий я сидіти за ґратами з цією людиною? Цей чоловік Олександр Білошкурський, який балотується в депутати ВР України. Але хто це, я не знаю. І чому він балотується від партії “Голос”, мені невідомо. Він використовує нашу партійну символіку, щоб пройти в парламент. У нас немає кандидатів по 12-му округу. Людини з таким прізвищем на нашому сайті немає, а будь-яка діяльність на тлі нашого бренду це самодіяльність.

Я шокований підлістю та підступністю окремих політиків-початківців. Голосно заявляю, я не маю жодного стосунку до цієї партії. Це наклеп. І я чекаю вибачень від Сергія Притули. Ця партія підтримувала мене, у нас була спільна позиція. Але наприкінці передвиборчої кампанії “Голос” заявив, що нас розділяє мовне питання.

Зареєструвався як самовисуванець. Вирішив об’єднати зусилля з партією “Голос”, бо вважав, що державі потрібні люди з новим політичним мисленням. Через декілька днів після реєстрації кандидатом зустрівся з координатором вінницького обласного штабу “Голосу” Андрієм Запорожаном і ми порозумілися.

Пройшов ретельну партійну перевірку на токсичність. 30 червня отримав листа: “Вітаємо у партії “Голос”. Взяв на себе організаційну роботу організував членів ДВК для контролю норм виборчого процесу. Виготовив футболки, листівки, буклети з логотипом “Голосу”. Спілкувався з київським штабом. Останню переписку мав увечері 12 липня без жодного натяку на припинення співпраці. А 13 липня, за тиждень до виборів, центральний штаб повідомив, що “Голос” не підтримує мене.

Листа повідомлення на пошту я не отримав і досі. Як мені стало відомо, причиною розриву став мій пост в “Фейсбуку” про українську мову, де я написав, що українська мова має залишитись державною, але для припинення війни треба зняти мовні бар’єри, досягти мовної свободи та визначити статус російської мови в Криму та Донбасі як регіональної, з посиланням на міжнародне законодавство та європейські цінності.

Працюю над зміною українського законодавства. Депутатів у парламент треба обирати на три роки. Навіщо Сергій Притула приховав істинну причину “розлучення” і не повідомив про це одразу громадськість невідомо. Можливо це є махінаціями, для використання партіями мажоритарних депутатів додаткового людського та фінансового ресурсу на місцях для підняття рейтингу партій. Голосно запевняю вінничан: через прикрий інцидент я не міняю свого рішення і йду працювати в парламент.

Я це ви!

Хочеш, щоб світ змінився, сам стань такою зміною! (М. Ганді)