Більшість “Слуги народу” у Верховній Раді пропрацює монолітно до півроку. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

“Більшість буде одностайною 4-6 місяців. В цей період у форматі “шалений принтер” штампуватимуть закони один за одним. Голосуватимуть без обговорення, внесення правок.

Проблеми з монолітністю розпочнуться, коли ухвалюватимуть бюджет на 2020 рік. У парламент почнуть заходити гроші олігархів. По-друге, депутатам просто набридне виконувати роль статистів. Всередині фракції з’явиться 4-6 груп”, – прогнозує Таран.

Також політолог назвав завдання, які стоять перед парламентом.

“Депутати в першу чергу мають зробити аудит законопроектів та реформ, ухвалених минулим скликанням. А після цього продовжувати реформи, які або не завершені, або неякісно впроваджувалися. Наприклад, децентралізацію, медичну, освітню, антикорупційну, податкову, реформу парламенту.

Депутатську недоторканність треба не скасовувати, а обмежувати. Щоб уникнути загрози узурпації влади. Спростити процедуру притягнення до відповідальності. Також спростити процедуру імпічменту президента”, – говорить Таран.

Фракція “Слуги народу” планує найближчим часом внести 465 законопроектів до Верховної Ради. Про це журналістам повідомив новообраний нардеп від “СН”, представник президента Руслан Стефанчук.