У середу, 15 грудня, мер Києва Віталій Кличко відрапортував про роботу міської влади протягом року. Він прозвітував про успіхи, водночас розповівши про затримку будівництва метро до мікрорайону Виноградар.

Про це повідомляє ASPI.

На жаль, вийшла затримка зі здаванням двох нових станцій – “Мостицької” та “Проспекту Правди”. “Через ситуацію з пандемією, яка вплинула на темпи робіт на об’єкті, підрядник, АТ “Київметробуд” звернулося з позовом до суду про відстрочення завершення будівництва на травень 2023 року”, заявив Кличко під час звіту, наголошуючи, що місто вчасно фінансувало все роботи та попередив, що на наступний рік у бюджеті Києва на ці цілі вже закладено 841 мільйон гривень.

На сьогоднішній день “Київметробуду” перераховано 4 мільярди гривень із необхідних 6 мільярдів. “Підрядник поки що не виконав усі роботи на цю суму. Тому, коли необхідний обсяг робіт буде виконано, ми перерахуємо додаткові суми”, – сказав мер. Водночас, Кличко уточнив, що роботи продовжуються – правий тунель від “Мостицької” до “Сирця” вже повністю прокладено. Також ведуться підготовчі роботи й на лівосторонньому напрямку, констатує київський міський голова.