Україна має можливість повернути окуповані Крим та Донбас, однак на це потрібен час. Києву вдалося переломити хід подій на свою користь, і дебатів щодо цих територій більше немає. Плани Москви щодо захоплення Києва та Харкова провалилися, а наступ на Донбасі не призводить до очікуваного для російської держави ефекту. Тому в України є шанси виграти війну.

Про це заявили в Північноатлантичному альянсі, пише “Главред”.

Як повідомляє CNN, військовий представник НАТО, якому вдалося вивчити розвідувальні дані, сказав, що організація найближчими тижнями не очікує на будь-які серйозних просувань на полі бою ані України, ані Росії. При цьому в перспективі у Києва є шанси повернути окуповані Крим та Донбас.

“Я думаю, що вони (Україна) могли б відвоювати Крим та Донбас, так. Не зараз, не скоро, але якщо вони зможуть продовжувати боротьбу, я так думаю”, – сказав чиновник.

Також він вважає, що основна дискусія у Альянсі полягає в тому, що ситуація під час війни змінилася на користь України, і наразі немає спірної дискусії щодо Криму з Донбасом.

Крім того, представник НАТО підкреслив, що плани РФ у війні проти України провалюються – російським військам не вдалося захопити ані Київ, ані Харків, ані інші великі українські міста. Військова операція окупантів на Донбасі застопорилася. Тому у Альянсі вважають, що Україна може здобути перемогу в цій війні.