Київський метрополітен відстає за кількістю станцій в порівнянні з іншими містами Європи, перевантаженість столичної підземки утричі більше, ніж в Європі. Про це повідомили в пресслужбі Генплану Києва, передає сайт Хрещатик.News.

В пресслужбі зазначили, що перевантаженість станцій також обумовлюється їх низькою щільністю. Так, в столиці на одну станцію метро приходиться 56,7 тис. людей, а в Європі одна станція метрополітену припадає приблизно на 20 тис.

фото: facebook.com/genplankyiv/

«Київський метрополітен працює на межі своє пропускної спроможності та значно збільшити кількість перевезених пасажирів він фактично не зможе.

Недостатній розвиток метрополітену в Києві призводить до того, що значна кількість поїздок здійснюється на наземному транспорті та на легкових автомобілях, що призводить до більшого завантаження вуличної мережі», – йдеться в повідомленні.

фото: facebook.com/genplankyiv/

В пресслужбі Генплану зазначили, що передбачили подальший розвиток мережі метро, будівництво Подільсько-Вигурівської лінії, розвиток існуючих ліній та будівництво нових пересадочних станцій.

Нагадаємо, у Києві під мостом побудують три нові станції метро

Читайте також:

За зустріч російських танків хлібом-сіллю Добкін і Кернес отримали сотні мільйонів доларів: російський політолог Соловей

Аеропорт Ужгород нарешті повноцінно запрацює: допоможуть словаки

Не пройшло і 20 років: постраждалі від Еліта-Центр нарешті отримають квартири