Директор підприємства Київщини постане перед судом за розтрату майже одного мільйона гривень під час ремонту дороги. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

«За процесуального керівництва прокурорів Бородянського відділу Фастівської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора приватного підприємства у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій у особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Як вдалось встановити слідчим, у 2015 році директор підприємства склав та підписав неправдиві акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість. Мова йде про капремонт вулиць в одному із сіл Бородянського району.

«Фактично більша частина ремонтних робіт виконана не була. У результаті неправомірних дій обвинуваченого відбулася розтрата бюджетних коштів на суму майже 1 мільйон гривень», – повідомили в прокуратурі.

В прокуратурі зазначили, що у разі доведення вини підприємцю загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, затримали високопосадовця, який організував схему розкрадання пшениці з Держрезерву

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У організатора та виконавців схеми провели обшуки: розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту

Розкрадання коштів замість благоустрою струмка Віта: заступнику гендиректора Плесо загрожує до 12 років