Представники малого бізнесу Києва вийшли на акцію протесту заради того, щоб не допустити прийняття Київрадою ініціатив мера Кличка і депутата від УДАРу Білоцерковця, які вирішили знищити малий бізнес столиці.

Про це у своєму блозі розповів політолог Віталій Кулик.

“Малі підприємці Києва влаштували автопробіг і акцію під КМДА з метою не допустити прийняття Київрадою ініціатив мера Кличка і депутата від УДАРу Білоцерковця, які вирішили знищити малий бізнес столиці. Міська влада планує зачистити легальний малий бізнес під себе, залишивши в столиці лише незаконні МАФи. А на місці знищених легальних підприємств – встановити власні тимчасові споруди, гроші з яких йтимуть просто до їхніх кишень”, – повідомив він.

Блогер нагадав, що такі зміни відбудуться у разі ухвалення двох рішень Київської міської ради стосовно правил подальшого функціонування тимчасових споруд.

“Завдяки цим змінам правил міська влада зможе фактично без жодних підстав та компенсацій просто зносити будь-які законні споруди легального малого бізнесу. Нові правила суттєво ускладнять отримання необхідних документів для ведення легального бізнесу”, – зазначив Кулик.

Він також підкреслив, що представники легального малого бізнесу вже не вперше виходять на акцію.

“Київські підприємці вже виходили на масштабну акцію протесту під КМДА, проти МАФії Кличка. Понад 6 тис. людей з усіх районів Києва, які ще нещодавно підтримали Кличка на виборах, вийшли боротися за свої права, бо мер вирішив підставити їх. Сьогодні ж підприємці потребують підтримки депутатів Київради, яких просять утриматися від прийняття цих вбивчих рішень. Адже хоча цих питань немає в порядку денному, є вірогідність, що їх внесуть з голосу”, – написав політолог.

Блогер зазначив, що сам Кличко жодного разу не вийшов до підприємців.

“Їм довелося йти під стіни ОП. Де до них вийшли, прийняли звернення до голови держави та пообіцяли розібратися. У своєму зверненні представники малого бізнесу просять в президента Зеленського захисту від Кличка, допомоги у боротьбі за справу та за виживання. Окреме прохання до президента – звільнити Кличка з посади голови КМДА через масштабну корупцію у місті”, – резюмував Кулик.

Популярні новини зараз

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Переяславський Хатіко — на Київщині живе пес, який щодня пробігає 70 км за рейсовим автобусом в пошуку рятівників

Дві третини прав ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

Показати ще