Працівник СБУ постане перед судом за надання неправомірної вигоди та незаконне носіння й зберігання боєприпасів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу ДБР.

«За даними досудового розслідування, підполковник Управління СБУ, обіймаючи посаду оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю у Волинській області, організував схему незаконного продажу валюти на території ООС», – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що у 2020 р. у змові із місцевим мешканцем неодноразово переправляв поза межами КПВВ пакунки з валютою за лінію розмежування з тимчасово окупованої Донеччини та у зворотному напрямку.

Зазначається, що гроші перекидали у водонепроникних пакунках через річку рибальськими вудками, а також мотузками на дерев’яній палиці.

Завдяки такій «схемі», підполковник СБУ одержував прибуток від незаконного обігу валюти за рахунок різниці курсу.

Крім спільника, підполковник також заручилися підтримкою  військовослужбовця одного з підрозділів ООС.

«За систематичне одержання неправомірної вигоди військовослужбовець мав забезпечувати їм безперешкодне проникнення до охоронюваної ділянки лінії розмежування уздовж річки Кальміус та не перешкоджати переміщенню пакунків з грошима», – повідомляють в ДБР.

Підполковник СБУ та його спільник були затримані у порядку ст.208 КПКУ 3 квітня 2020 року після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі ₴28 000.

Пакунок з ₽6 400 000 (за курсом НБУ становить близько ₴2 300 000) готівкою було вилучено під час обшуків. Зазначається, що ці гроші зловмисники намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію.

Повідомляється, що під час обшуків у підполковника СБУ виявлено також значну кількість бойових припасів (патронів для автоматів, кулеметів, пістолетів), які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Нагадаємо, керівництво Подільської РДА викрили на хабарях

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У столиці з’явився мурал, який присвячений Грушевському — його намалювали митці з команди Фуллен

На Київщині затримали «крота» російської розвідки, який під виглядом капелана намагався шпигувати за українськими десантниками

Рятувальники використали безпілотну техніку з тепловізорами, аби перевірити київські ліси на наявність пожеж

Внаслідок обстрілу Академії імені Бойчука було знищено мистецькі роботи за 80 років

Показати ще

Передавав секретну інформацію у цукерках: офіцера СБУ викрили на держзраді

У Києві затримали посадовця ДСНС на вимаганні величезного хабаря (відео)