У службових приміщеннях управління освіти Голосіївської райдержадміністрації сьогодні відбуваються обшуки. Правоохоронці вилучили документи, за якими посадовці РДА перерахування грошових коштів та фінансово-господарських.

Про це пише “Великий Київ”.

Як розповіли в прокуратурі Києва, обшуки відбуваються в межах кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи управління протягом 2021 року буцімто безпідставно перерахували бюджетні кошти на адресу приватних освітніх закладів у якості компенсації за надання послуг базової дошкільної освіти.

При цьому, стверджують у прокуратурі, фактично вказані послуги не надавались, що спричинило збитки територіальній громаді на суму понад 2 мільйони гривень.

У ході обшуку виявлено та вилучено документи щодо підстав та порядку перерахування грошових коштів та фінансово-господарських взаємовідносин управління з приватними закладами освіти, які стануть предметом експертного дослідження.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.