Російські окупанти в Запорізькій області наступали в районі міста Оріхів і в результаті атаки зазнали великих втрат – більше сотні вбитих військовослужбовців 1-го армійського корпусу були доставлені в центральний морг тимчасово окупованої Горлівки.

Про це йдеться в черговому фронтовому зведенні Генерального штабу ЗСУ, пише “Главред”.

За минулу добу противник завдав масованого ракетного удару по об’єктах транспортної інфраструктури України, зокрема на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.

У зоні ООС було відбито 12 атак ворога і знищено 38 одиниць техніки:

танків – 6;
артилерійські системи – 2;
РСЗВ – 3;
броньованої техніки – 15;
автомобільної техніки – 9.
Також, продовжив артилерійські обстріли на Слобожанському напрямку, зокрема, під ударом опинився безпосередньо Харків і село Протопопівка. У районі населених пунктів Кутузівка та Олександрівка Барвінківського району ворог проводив повітряну розвідку. А в напрямку села Довгеньке безуспішно намагався атакувати.

На Сіверському напрямку ознак підготовки до нового наступу не виявлено. Однак відбувається посилення охорони російсько-українського кордону. У Брянській області біля пунктів пропуску “Нові Юрковичі”, “Погар” і “Ломаківка” розгорнуті підрозділи Збройних сил РФ зі складу Центрального військового округу.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог регулярно обстрілює позиції українських захисників, руйнуючи таким чином зміцнення і перешкоджаючи пересуванню наших сил.

На Лиманському напрямку йдуть активні бойові дії, противник наступає в напрямку населеного пункту Шандриголове. У районі Попасної також тривають бої.

У Маріуполі російські окупанти не припиняють штурмові дії на”Азовсталі”.

На Південнобузькому напрямку ворог активізував бойові дії в районі населеного пункту Томина Балка.