Під Верховною Радою сьогодні, 15 липня, мітингують проти скорочення кількості районів та їх укрупнення, оскільки парламент має ухвалити постанову №3560 про ліквідацію старих районів та створення нових у регіонах України. Про це повідомляє Хрещатик.News.

Нагадаємо,  в Україні замість 490 районів планували залишити лише 118. Зокрема в Київській області – вирішили створити 6 районів замість колишніх 25. На початку липня проти такого адміністративного ділення протестували  мешканці Ірпеня та Васильківщини, наголошуючи, що район розірвали на шматки.

Під час мітингу до нього намагалися приєднатися учасники акції “Не хочу жити на смітнику!”. Оскільки в парламенті також мали розглядати законопроєкт №2207-1-д “Про управління відходами”. Активісти наголошують, що Україна щороку має 400 млн тон відходів, з яких перероблятися лише 6%. Інші скніють на звалищах.

Але активістів з великими сміттєвими пакетами не пустили до будівлі парламенту поліціянти, оскільки неможливо перевірити, що вони хочуть пронести. Відбулися невеличкі сутички, в яких, на щастя, ніхто не постраждав.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Хочу як Велюр: під Кабміном мітингують ресторатори (фото, відео)

Трасу Київ-Одеса перекрили мітингувальники: утворився величезний затор (відео)

Під ВР проходить мітинг Коцюбинське=Київ! З`явилась реакція КМДА (відео)