Сьогодні, 26 лютого, під час мітингу медпрацівників невідомий чоловік вдався до самопідпалу. Свідки розповідають, що чоловік облився горючою речовиною (одеколоном чи бензином) та підпалив себе.

Люди кинулися людині, що спалахнула, на допомогу. Їм вдалося швидко загасити полум’я. Правоохоронці, які на той час патрулювали мітинг медиків, надають постраждалому допомогу.

Наразі невідомо, чи випадково акція самоспалення співпала з мітингом медиків, які протестують проти ліквідації “неприбуткових” лікарень та скорочення зарплат.

За інформацією “Інформатора”, чоловік назвався Олександром, мешкає він в селі Новоіванівка. Ніколи не мав проблем із законом, а підпалив себе, аби “його почула влада”, бо має проблеми з землею та місцевою владою Сумської області. Інші ЗМІ повідомляють, що він протестував проти земельної реформи.

Хоча вогонь вдалося швидко загасити, літня людина отримала значні опіки різного ступеня.

Нагадаємо, під час сутичок у Нових Санжарах мітингувальники кричали: “Спаліть цей санаторій!” Через супротив громади травмовано десятеро людей, розбиті вікна в автобусах. “Хрещатик.news” розміщав відео та фото прикрого протистояння влади і мешканців Нових Санжар.

Читайте також:

Вночі в Києві невідомі підпалили декілька магазинів

У столиці невідомі підпалили мікроавтобус з людьми

Поліція врятувала чоловіка, який облив себе бензином і намагався підпалити