В Миколаївської області російські окупанти хотіли розстріляти тридцять мирних жителів одного із сіл. Завадили таким намірам Десантно-штурмові війська України.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, на якого посилається “Главред”.

Загарбники підозрювали, що місцеві жителі розповідали українським військовим про місця розташування російських колон. Людей взяли в заручники.

“Вони пройшлися по домівках і вивели на вулицю близько 30 односельців. В основному чоловіків, але там були і жінки. Зв’язали скотчем руки за спиною, поставили всіх на коліна. Вимагали зізнатися в коригуванні або видати того, хто допомагав інформацією для ЗСУ. Ми мовчали”, – розповів один з жителів села.

За його словами, окупанти почали стріляти над головами.

“Жінки плакали і просили, щоб їх відпустили. Від чого нелюди остаточно розлютилися і озвіріли. Їхній командир сказав, якщо через п’ять хвилин йому не назвуть ім’я коригувальника, він накаже розстріляти всіх”, – сказав місцевий житель.

Українські військові врятували заручників. 80-я бригада ДШВ вдарила по окупантах. Втрати ворога склали: 25 військових і кілька одиниць техніки, включаючи командно-штабну машину.