В притулку, за словами волотерів знаходиться більше 100 собак, яких б’є, та морить голодом власниця притулку Яна Ренк.

Про це, як пише “Київ Медіа”, зоозахисники Ярослава Коба та Юлія Трусанова розповіли в Facebook.

Як зазначається, кілька місяців тому, до організації URSA звернулися волонтери, які розповіли, що в селі Кухарі, Вишгородського району, знаходиться притулок для тварин – Лора.

В притулку, за словами волотерів знаходиться більше 100 собак, яких б’є, та морить голодом власниця притулку Яна Ренк.

Сам притулок – закритого типу, в який не пускають відвідувачів, а допомогу для притулку, Яна приймає лише у вигляді фінансових пожертв на карту.

Волонтерка Анка Музика написала заяви до поліції, в ході слідства правоохоронними органами було вирішено зробити офіційних огляд території у супроводі представників ветеринарної медицини.

Тож, на чолі з поліцією та місцевими представниками влади зоозахисники відправилися в село Кухарі. Власниця притулку довгий час не погоджувалась відкривати двері, тому поліції довелося зламувати замок, аби потрапити на територію.
Те, що вони побачили на території їх вразило.

“Одна собака – просто лежала мертва у вольєрі, більше 70 собак потребують термінового лікування, інші – просто худющі, з ранами на тілі, з кістками, що стирчать, просто доживають лічені дні. Сотня тварин стала заручниками людської жорстокості та бажанню наживи. Адже, повторюю на утриманння тварин, Яні щомісяця надходили чималі суми від небайдужих, от тільки до собак вони чомусь не доходили”, – йдеться в дописі.