Хворих з Коцюбинського, які потребують госпіталізації, везуть і в Бучу, і в Ірпінь, і в Макарів. Все залежить від наявності вільних місць у лікарнях, або від специфіки допомоги.

Як пише “Великий Київ”, посилаючись на ТСН, у Коцюбинському є сімейна амбулаторія лише первинної ланки.

Мешканка Коцюбинського, журналістка Ірина Федорів наголошує, що швидка везла жінку через Київ, адже селище не має шляхів автомобільного сполучення із жодним населеним пунктом, окрім Києва.

“Через Київ, до Макарова… Швидка… Це те, що я говорила на засідання підкомітету Верховної Ради, коли казала про те, що треба терміново приєднувати селище до Києва. Ми без медицини, без нормальної кількості пожежок… Пожежка на пожежу приїздила з Бучі…”, – зауважила Ірина.

У Департаменті охорони здоров’я Київської обласної держадміністрації пояснили, що у Коцюбинському є сімейна амбулаторія лише первинної ланки.

“Куди доправляти пацієнта – вирішують лікарі швидкої на місці. Хворих, які потребують госпіталізації, везуть і в Бучу, і в Ірпінь, і в Макарів. Все залежить від наявності вільних місць у лікарнях, або від специфіки допомоги, коли пацієнт потребує якоїсь специфічною вузькопрофільної допомоги”, – розповіли у Департаменті.

Керівниця Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Оксана Шарко зазначила, що вільні місця на той момент були лише у Макарові.

“У нас є фонд реанімаційних ліжок і на той момент лише там були вільні місця…”, – підсумувала Шарко.