Поліцейські Бориспільщини затримали чоловіка, який 16 серпня облив хімічною речовиною підніжжя стели Герою Небесної сотні Юрію Вербицькому у с. Гнідин.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області, на яку посилається “Главред”.

Так, 16 серпня ввечері, переглядаючи відео з камер відеонагляду, поліцейський офіцер громади спільно з працівником селищної ради помітили, що в селі Гнідин забруднено пам’ятник – біля підніжжя стели Герою Небесної сотні Юрію Вербицькому виднілася чорна пляма.

Повідомивши про вказану подію на спецлінію «102», працівник селищної ради та правоохоронець прибули на місце події. Невдовзі приїхала слідчо-оперативна група Бориспільського районного управління поліції. Було вилучено речові докази.

Також встановлено, що правопорушник приїхав до пам’ятника на велосипеді, дістав з пакета пляшку з рідиною, якою облив стелу, після чого зник з місця події.

Поліцейські провели низку заходів: відпрацювали прилеглу територію, опитали місцевих жителів, встановили можливих свідків.

Через дві доби правоохоронці встановили особу правопорушника. Ним виявився 42-річний мешканець столиці, саме за місцем проживання поліцейські і затримали його.