Три мешканці Київської області (Бучанський район) розробили майнінг-ферму криптовалюти та підключилися до однієї з електростанцій, обминаючи лічильник.

Про це пишуть “Коментарі”.

Оскільки підключення до лічильника не було, сума сплати за електрику була мінімальною. Протягом часу з початку підключення злочинцям вдалося використати таку кількість електроенергії, вартість якої дорівнює 3,5 мільйонам гривень.

Для реалізації злочинного плану кияни орендували ангарне приміщення у Бучанському районі, де й було розміщено спецобладнання. Під час обшуку, який проходив за адресою, де відбулася протиправна дія, правоохоронцям вдалося вилучити спецобладнання, загальна вартість якого перевищувала 6 мільйонів гривень.

Наразі триває слідство, щоб встановити та притягнути до відповідальності всіх, хто був причетний до цієї махінації, у тому числі й тих, хто постачав обладнання. Також відкрито справу за частиною 3 статті 190 (шахрайство) ККУ.

Крім того, Служба безпеки України відкрила комп’ютерно-технічну експертизу з метою визначити точний розмір збитків, які зазнала держава.