Нове керівництво розпочало реформувати Кабмін, що має зробити його ефективнішим і зекономити бюджетні гроші.

В міністерствах є багато функцій, які повторюються бухгалтерія, базове ІТ, документообіг та інші, написав міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет у Facebook.

Чиновник каже, що таких напрямків є 19.

Кожен міністр є керівником великої структури,а ледь не більшість співробітників займається не формуванням або реалізацією політики, а підтримуючими функціями. Кожне міністерство має багато переваг за законом, тому що є окремою юридичною особою.

“Перша ластівка вже пішла. На цьому тижні ми домовилися з новоствореним Міністерством цифрової трансформації, що вони не будуть набирати людей в два департаменти (кадри та бухгалтерія), а будуть “аутсорсити” ресурси Секретаріату”, – розповів Дубілет.

У міністра також є плани на майбутнє.

“Я хочу до кінця наступного року централізувати все, що можна, де це не заважатиме ефективній роботі. Причому я впевнений, що у цій централізації є великий потенціал не тільки з міністерствами, а й з іншими органами влади, аж до регіонів”.

Уряд України створить державну агенцію, яка займатиметься державним боргом України.Таким чином деполітизують питання держборгу України.