В Україні не вводитимуть “паспортів здоров’я”, про які нещодавно заговорили в Європі. Але у мандрівників проситимуть довідку про негативний тест на коронавірус. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю РБК-Україна, повідомляє Хрещатик.News.

“На даний момент санітарних підстав для відновлення повністю вільного пересування у межах ЄС немає. Але свобода пересування буде поступово відновлюватися”, – зазначив Дмитро Кулеба.

Проте за словами очільника МЗС, зняття обмежень буде обережним та дуже повільним. проте поки що “паспортів здоров’я” в Україні не буде.

“У нас в Україні не обговорюється. На міжнародному рівні є такі ідеї, але поки вони не матеріалізовані. З практичних рішень там поки схиляються до таких, що при в’їзді потрібно буде, наприклад, показати довідку про те, що у людини за певну кількість днів був негативний ПЛР-тест на коронавірус. І потім, після повернення додому, людина має посидіти у самоізоляції, зробити ще один тест”, – пояснює міністр закордонних вправ.

Нагадаємо, президент МАУ розповів про майбутнє авіаперевезень: без Duty Free та ручної поклажі.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Вимоги для працівників та відвідувачів літніх кафе та ресторанів (інфографіка)

Наступного тижня в Україні стартує масове тестування на антитіла до COVID-19